Vilken hundmat ger du din hund?

Vilken hundmat ger du din hund?

Sådan husse sådan hund gäller inte då det kommer till vilken mat som ska ätas. Det är viktigt för våra hundar att de får i sig de näringsämnen som är viktiga. Lika viktigt som det är för oss människor att äta rätt så är det för hunden. Här är det vi som bestämmer vad våra hundar stoppar i sig. Vilken hundmat ger du din hund?

Hitta rätt hundfoder

Alla hundar är olika och vissa kanske är mer aktiva än vad andra hundar är och behöver foder som tillgodoser det behov som finns. Det finns foder som är anpassade för hur pass aktiv hunden är. Det är viktigt att hunden får det foder som den behöver och som den tycker om. Det ska vara proteinrikt och samtidigt så ska det vara skonsamt för hundens mage. Som valp krävs det ett speciellt valpfoder då hunden växer mycket och snabbt. Det ska tillgodose de behov som valpen har. Om du är osäker på vad som du ska ge din valp så prata med din veterinär, de har bra koll på detta och kan vägleda dig på ett bra sätt.

Bjuda hunden på något gott

Självklart så kan man bjuden hunden på något gott. Tuggben i olika former är bra för hunden då den får använda sina tänder och käkar på ett sätt som den inte får annars. Skäm inte bort hunden med ben och hundgodis allt för ofta. Är du hundägare så vet du säkert vad vi menar. Likaväl som vi människor kan gå upp i vikt av för mycket godsaker så kan hundar bli överviktiga. Med en balanserad kost och regelbunden motion så kommer din hund att trivas bäst. Självklart så kan man skämma bort sin hund mellan varven då den gjort något speciellt bra.