Koppel till hundar

Koppel till hundar

Att hålla sin hund kopplad och under uppsikt är mycket viktigt. I exempelvis Sveriges nationalparker är det krav på att din hund ska vara kopplad. Det finns koppel i många olika material.

På marknaden idag finns det bland annat flexi, läder och syntetkoppel till hundar. Flexikoppel är smidiga att använda i säkra miljöer där du vill ge din hund extra utrymme. Läderkoppel har egenskapen att de inte bränner lika mycket på huden om hunden rycker i kopplet. Vilket koppel du bör använda beror på olika saker, bland annat storleken och vikten på din hund.

Nytt koppel till din hund

När du ska köpa ett nytt koppel finns det många olika saker du behöver tänka på. Du kan titta på nätet för flera bra tips. Bland annat så behöver du fundera på vilka miljöer du och din hund ska använda kopplet i. Det kan vara bra att ha flera olika koppel för olika tillfällen. Ska du ut i parken och leka med din hund kan det vara bra med en löplina. Fundera också över vad du och din hund ska göra tillsammans. Du kan behöva olika koppel om ni exempelvis ska ut och springa tillsammans eller om kopplet ska användas till vardagliga promenader.


Okategoriserade
Comments are closed.