När man skaffat sig sin första hund

När man skaffat sig sin första hund

När man skaffat sig sin första hund så är det en hel del som man bör tänka på. Det kommer att bli en stor omställning för hela familjen då det kommer en fyrbent medlem. Nya rutiner som behöver följas till punkt och pricka. Till en början då man har en valp så gäller det att lära hunden alla dessa rutiner som att gå ut för att göra sina behov. Skor är inte något som man får leka med och bita sönder.

Var konsekvent

I allt så gäller det att vara konsekvent. De regler som ni sätter upp för valpen ska alla i familjen följa. En valp kan bli ganska förvirrad om det är olika kommandon för en och samma sak. Det gäller att valpen känner sig trygg i sitt nya hem och låt den få utforska sitt hem och var inte allt för sträng den första tiden. Visa på saker som valpen kan få leka med när den är där den kanske inte bör vara till en början. Avled och hitta annat som är intressant för valpen.

Veterinärbesök

Förhoppningsvis så behöver inte man göra så många veterinärbesök. Som valp så ska den få någon spruta mot exempelvis valpsjuka. Innan ni hämtat valpen så har den fått en besiktning tillsammans med sina syskon. Veterinärer kollar då upp och kontrollerar att allt är som det ska med valpkullen. När du som ägare besöker veterinären så finns det stora fördelar om du är lugn som ägare och inte gör det hela som någon stor grej. Får du sitta och vänta på din tur kan du med fördel hitta något spännande att göra på nätet att koppla av med på din mobiltelefon.

Livet hemmavid

Allt eftersom valpen växer så kommer det att få lära sig en massa saker om hur ert liv fungerar. Regelbundna promenader och lek utomhus hör till vardagen för en hund. Man får sin mat på regelbundna tider och det gäller att man vänjer hunden med olika saker. Bil kan vara en sak som man får träna med sin hund. Även miljöträning genom att gå med hunden där det är mycket folk. Även att träffa andra hundar kan vara en bra träning för er hund.